MALZEMELER
Hamur için:
500 gram un
250 gram margarin
Tuz, kırmızıbiber
2 kahve fincanı rendelenmiş
kaşar peyniri
4 adet yumurtanın sarısı, su
İç malzemesi:
550 gram kontrfile et
175 gram dana böbrek
Yarım kahve fincanı un, tuz ve karabiber karışımı
Yarım kahve fincanı tereyağı
Bir dilim soğan
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı sıcak et suyu, tuz, karabiber
İç malzemesi için, kontrfile eti küçük küpler şeklinde kesin. Böbreğin de dış zarını temizledikten sonra etin büyüklüğünde kesin. Un, tuz ve karabiber karışımıyla birlikte harmanlayın. Ardından eti ilave edin. Yarım kahve fincanı tereyağını eritip, et ve böbreği bıraktıkları suyu çekene dek soteleyin. Bıraktıkları suyu çekmeden önce dilim soğanı ilave edin. 4 dakika daha pişirin. Sıcak et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Piştikten sonra iç malzemesini ezin. Bu arada hamur malzemelerini yoğurun. Hamuru biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayırın. Büyük olan parçayı tepsinin kenar kısımlarını da kapatacak şekilde açıp, hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kenar kısımlarını düzeltin. Üzerine etli harcı yayın. Tepsinin büyüklüğünde açılmış parçayı ise etli harcın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.