MALZEMELER
Kuzunun ön sağ ve sol küreği (bütün olarak)
1 çay kaşığı tarçın
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
İç pilav için:
4 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
6 su bardağı sıcak su
50 gram kuzu ciğeri
1 çay kaşığı tarçın
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
BİR kasede tarçın, tuz ve karabiberi karıştırın. Et ile ince et derisinin arasını, delmeden elinizle yavaşça, bir kepçe girebilecek kadar açın. İçini ve dışını tarçınlı karışımla ovun. Her tarafını yağladıktan sonra bir tepsiye yerleştirin. İç pilav için pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve iyice yıkayın. Sıvıyağda dolmalık fıstığı hafif kavurun. Sıcak suda 10 dakika beklettiğiniz kuşüzümü ilave edin. Sıcak suyu ekleyin. Su kaynadıktan sonra pirinci, derisi soyulmuş ve küp doğranmış ciğeri, tarçını, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavı bir tepsiye alın ve kıyılmış dereotunu ilave edip, karıştırın. Pilavı kaşıkla derinin çine doldurun ve ağzını dikin. Etin üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp, tepsinin içine 1 su bardağı su koyun. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 3 saat pişirin (etin kurumaması ve duman yapmaması için yarım saatte bir tepsiye 1 çay bardağı sıcak su ekleyin). 3 saat sonunda fırının derecesini 250 dereceye getirin ve etin üzerindeki alüminyum folyoyu kaldırın. Üzerinin kızarması için 10 dakika daha tutun ve fırından alın. Koyun yoğurdu ile birlikte sıcak olarak servis yapın.