Sofra
Mersin yörsine ait ev yapımı

MALZEMELER

    250-300 gr yağsız ve sinirsiz küçük küpler halinde doğranmış et
    1 adet büyük boy soğan
    2-3 adet yeşil biber
    2 adet orta boy domates
    yarım demet maydanoz
    birkaç yaprak yeşil salata
    4-5 adet lavaş
    pul biber,kekik,karabiber,kimyon,sumak,tuz
    isteğe göre limon
Önce eti bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakalım.Soğanları piyazlık olarak ince ince doğrayalım.Biberlei çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayalım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Eti kontrol edelim piştiyse geniş bir tavaya alalım.(suyunun yarısından birza fazlasıyla beraber.)Biraz suyunu çekince içine soğan,biber ve domatesi (bunların bir kısmını ayırıyoruz dürüm yaparken kullanmak için)atıp biraz yağ ekleyelim.Baharatlarını içine atalım.O şekilde biraz soteleyip altını kapatalım. Maydanoz ve yeşil salata yapraklarını ince doğrayıp ayırdığımız soğan,biber ve domatesle karıştıralım.Lavaşları açıp biraz etli karışımdan ve yeşilliklerden koyalım ve dürüm yapalım.İsteğe göre dürüm yapılmadan önce limon sıkılabilir