Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet sert yeşil elma
    600 gram kuşbaşı kuzu eti
    200 gram koyun kıyması
    500 gram siyah üzüm
    2 tatlı kaşığı tane sumak
    2 çorba kaşığı pirinç
    150 gram badem
    150 gram kuru kayısı
    Yarım limonun suyu
    Yeteri kadar su
    Tuz
    Karabiber
Üzümleri 1.5 su bardağı su ve sumakla birlikte 5 dakika kaynatın. Ocağı kapatıp 5 dakika bekletin ve suyunu süzüp kenara alın. Pirinci yıkayıp 15-20 dakika tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkayıp süzün.
3 Bademleri 10 dakika kaynar suda bekletip, kabuklarını soyun. Kayısıları ikiye bölüp, ılık suda 30 dakika bekletin. Eti yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı sumaklı üzüm suyu ekleyip, bir taşım kaynatın. Daha sonra ocağı iyice kısın ve yumuşayana dek pişirin. Elmaların üstünü kapak
şeklinde kesin. Düz durmasını sağlamak için dip kısmını da hafifçe kesin. İçlerini temizleyip, kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin. Kıymayı bir kaba alıp üzerine pirinç, tuz, karabiber, 3 çorba kaşığı su ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı elmalara paylaştırın. Kapaklarını kapatın. 7 Pişen eti tencereye alın. Üzerine elmaları dizin. Kalan sumaklı üzüm suyundan 1 su bardağını tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın. 10 dakika pişirdikten sonra kayısı ve bademleri ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Elma dolmalarını servis tabağına aktarın. Etrafına etli karışımı yerleştirip servis yapın.