Sofra
Leziz ve doyurucu olan zerdeçal soslu köfte tarifi nasıl yapılır? Sofranızda mutlaka bulunması gereken zerdeçal soslu köftenin tarifi..

6 Porsiyon

MALZEMELER

    10-12 adet bebek patates

    Yarım kg köftelik kıyma

    1 adet yumurta

    1 çay bardağı galeta unu

    1 adet soğan

    3 diş sarmısak

    Yarım çay kaşığı toz zerdeçal

    1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon

    6-7 dal maydanoz, tuz

    Zerdeçallı sos için:

    Yarım çay kaşığı toz zerdeçal

    1 paket krema

    1 adet domates

    Üzeri için:

    Yarım demet maydanoz

Patatesleri kabukları ile birlikte 10 dakika tuzlu suda haşlayıp, sudan çıkararak kenara alın. Köfte için kıyma, yumurta, galeta unu, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak, zerdeçal, karabiber, kimyon ve tuzu iyice yoğurun. Kıyılmış maydanoz ilave edip yoğurmaya devam edin. Harçtan patateslerin büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Orta boy fırın tepsisine patates ve köfteleri dilediğiniz şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin ve fırında alın. Zerdeçallı sos için zerdeçal, krema ve rendelenmiş domatesi karıştırın. Yemeğin üzerine gezdirip yeniden fırına verin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın