Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg ayva (kabuğu soyulmuş,küp şeklinde doğranmış)
    1 kg tozşeker
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon tuzu
    Yarım limon suyu
Tencerenin içine bir ayvanın kabuğunu ve çekirdekli ortasını da koyarak ayvalar su ile 10 dakika pişirilir. Ayvalar tencereden alınarak, suyuna şeker ilave edilip koyulaşana kadar kaynatılır. Daha sonra ayvalar tekrar eklenir ve yaklaşık 1 saat aralıklı olarak karıştırılarak rengi kızarana kadar pişirilir, limon tuzu ve suyu ilave edildikten sonra iki dakika daha kaynatılır. Kaynar suda ısıtılmış kavanoza reçel sıcak olarak konulur kapağı kapatılır. Ters çevrilerek soğutulur.