MALZEMELER
4-8 adet dil balığı filetosu
100 gram somon füme
4 dal dereotu
1 çay kaşığı tereyağı
150 ml beyaz sek şarap
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1-2 çorba kaşığı krema
Yarım çay kaşığı tuz
DİL balığı filetoların üzerlerine kıyılmış dereotu, karabiber ve tuz serpiştirin. Üzerlerine şeritler halinde kesilmiş somon fümeleri yayıp, rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla sabitleyin. Dil ruloları tereyağı ile yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Şarap gezdirip, üzerini alüminyum folyo ile hafifçe kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu fırın kabından süzüp, küçük bir tencereye alın. Krema ekleyip çırpın. Sosu servis tabağına gezdirin. Üzerine dil ruloları yerleştirin. Arzuya göre dereotu ile servis yapın.