Sofra
Erzurum'un yöresel lezzetlerinden dut çullaması, besleyici olması ve hastalıklara karşı vücut direncini artırdığı için kış aylarının vazgeçilmez tariflerinden.. Üzerini ceviz ve fındıkla da süsleyerek konulduğu sofralarda lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakmaya aday.

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 su bardağı dut kurusu

    4 adet yumurta

    2 çorba kaşığı tereyağı

    2 dal dereotu

    Tuz, karabiber, tarçın

Dut kurularını yıkayıp kurulayın. Yumurtaları geniş bir kaba alıp üzerine tuz, karabiber ve tarçın ekleyip çırpın. Tereyağını kızdırıp dut kurularını birkaç dakika kavurun. Üzerine çırpılmış yumurta katıp pişirin. Yapraklarına ayırdığınız dereotunu ekleyerek servis yapın.