Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    Yarım çay kaşığı nane
    Yarım çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
    Yarım çay kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı fesleğen
    Yarım çay kaşığı hardal
    2 çay kaşığı rendelenmiş soğan
    150 gram ufalanmış ekmek içi
    75 gram rendelenmiş beyaz peynir
    2 adet yumurtanın sarısı
    Tuz, karabiber

    Üzerine: Un
    2 adet yumurtanın akı
    Yarım su bardağından bir parmak fazla galeta unu
    Kızartmak için: Sıvıyağ
Baharatları, yarım çay kaşığı dereotunu, hardalı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, beyaz peyniri, yumurta sarılarını, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Malzemeler özleştikten sonra ceviz iriliğinde parçalar koparın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurta akına ardından da galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak haşlanmış ve dilimlenmiş patatesle, soğuk olarak ise yeşil salatayla birlikte servis yapın.