MALZEMELER
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı hardal
2 çay kaşığı rendelenmiş soğan
150 gram ufalanmış ekmek içi
75 gram rendelenmiş beyaz peynir
2 adet yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber
Üzerine: Un
2 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağından bir parmak fazla galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Baharatları, yarım çay kaşığı dereotunu, hardalı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, beyaz peyniri, yumurta sarılarını, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Malzemeler özleştikten sonra ceviz iriliğinde parçalar koparın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurta akına ardından da galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak haşlanmış ve dilimlenmiş patatesle, soğuk olarak ise yeşil salatayla birlikte servis yapın.