Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    5 adet küçük boy havuç
    1 Türk kahvesi fincanı süt
    2 çorba kaşığı bal
    Yarım paket pötibör bisküvi
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    1 Türk kahvesi fincanı dövülmüş fındık
    Bir buçuk Türk kahvesi fincanı hindistancevizi
TEMİZLENMİŞ havuçları rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine süt ekleyip, çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. İçine bal, robottan geçirilmiş bisküvi, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurup, iri misket büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak toplar hazırlayın ve hindistancevizine bulayın. Topların ortalarına çubuk batırıp, lolipopları hazırlayın.