Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3 adet yumurta
    Yarım su bardağı süt
    5 çorba kaşığı krema
    3 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı svıyağ
    8 dilim kalın kesilmifl tost ekmeği
    2 çorba kaşığı bal
    2 çorba kaşığı pudra şekeri

    Marmelatı için:
    16 adet sert kayısı (çekirdeği çıkarılıp ikiye bölünecek)
    4 çorba kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 su bardağı portakal suyu
    1 adet küçük kabuk tarçın
    1 su bardağı fındk veya badem
DERiN bir kasede yumurtaları iyice çırptıktan sonra süt ve kremayı ekleyip mikser ile tekrar karıştırın. Teflon tavada tereyağını eritip sıvıyağı ekleyerek kızdırın. yumurtaları karışıma batırdığınız tost ekmeklerinin her iki tarafı tavada ısınan yağda kızartın.kızardıklarında dikdörtgen bir servis tabagına çıkarın .üzerine sıcakken az miktarda bal gezdirerek pudra şekeri serpin 2-çekirdeğini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları yayvan bir ten cereye dizin.üzerine toz şekeri,limon suyunu ,portakal suyunu ve kabuk tarçını ekleyip 15 dakika kısık ateşte kaynatın.soğuttuğunuz kayısıları tost ekmeğinin üzerine alın .fındık veya badem ile süsleyip sevis yapın