Sofra

MALZEMELER

    Malzemeler
    yarim bardak ılık su
    1 yemek kasigi toz seker
    4 tatlı kasigi maya
    1 bardak ılık süt
    1 / 3 su bardağı sızma zeytinyağı
    2 yumurta
    2 tatli kaşığı tuz
    6 bardak un
    1 kase kurutulmus domates
    2 dis rendelenmis sarmisak
    rendelenmis kasar peyniri ( zevkinize gore sevdiginiz peyniri koyabilirsiniz)
    yarim su bardağı kiyilmis taze fesleğen
su, şeker, maya, süt, zeytinyağı, yumurta, tuz ve unu karıştırın ve yoğurun ve kulak memesi kivamina getirin.Cok iyi yogurmaniz gerekiyor (purussuz bir hamur elde edene kadar)Yaglanmis bir kabin icine hamuru duzgunce yerlestirin ve uzerini kapatarak 45 dakika mayalanmaya birakin

2) Bu arada, kurutulmuş domates ve feslegenleri mutfak makasiyla ince keserek sarmisaklarida icine ekleyip,karistirin

3) Hamuru ikye bolup , uzun olarak acin .Actiginiz hamurun uzerine feslegen,domates ve sarmisakli karisimi dagitarak uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirin.

4) Ic malzemeyide koyduktan sonra hamuru rulo seklinde sarin

5) Firin kagidi serdiginiz tepsinin ustunde ,mutfak makasiyla ust kismindan uzunlama kesin

6) Uzunlamasina kestiginiz hamuru S seklinde kivirin. Diger hamura ayni islemleri uygulamadan once ,hazirladiginiz S hamurunu ustunu kapatarak mayalamaya devam edin.

7) Her iki hamurda tekrar mayalandiktan sonra ,onceden isitilmis 180C firina verin

8) 30 dakika pistikden sonra firindan cikartarak uzerine folyo ile kaplayip 15 dakika daha pisirin. Bu islemi ekmegin ve kurutulmus domateslerin yanmamasi icin yapiyoruz
Toplam pisme suresi 45 dakika