Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    12 adet kuşkonmaz

    Yeteri kadar su

    6 dilim tost ekmeği

    6 adet yumurta

    500 gram tuzsuz lor peyniri

    Yarım su bardağı süt

    5 adet yaprak jelatin

    1 adet kırmızı soğan

    Tuz, karabiber

    Üzerine: 4-5 çay kaşığı zeytinyağı

    Pulbiber, kiraz domates

Kuşkonmazların alt kısmından 3-4 parmaklık sert bölümünün kabuklarını sebze soyucu ile soyun. Kaynayan tuzlu suya atıp 5 dakika haşlayın. Soğuk ya da buzlu suya atıp 5 dakika bekletin. Sudan alıp kurulayın. Baton bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayın. Yumurtaları haşlayıp, soyun. Kabukları alınmış 3 dilim tost ekmeğini kalıbın dibine yerleştirin. Küçük küpler halinde doğradığınız soğanı bir kaseye alın. Üzerine lor peyniri, tuz ve karabiber ekleyip çatalla iyice karıştırın. Sütü kaynatmamaya dikkat ederek ısıtın ve jelatini içinde eritin. Daha sonra karışıma ekleyin. Hazırladığınız harçtan ekmeklerin üzerine birkaç kaşık koyup yayın. Yumurtaları peynirin üstüne yerleştirin. Aralarına kuşkonmazları koyup üstlerine tekrar peynir koyun. Üstlerine kalan ekmekleri dizip sıkıca streç film yardımıyla sarın. Dolapta 4-5 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Zeytinyağı ve pulbiberi karıştırıp üzerine gezdirin. Kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.