Sofra

8-10 Porsiyon

MALZEMELER

    1 su bardağı mercimek
    2 su bardağı su
    1 su bardağı ince bulgur
    1 adet soğan
    5 çorba kaşığı zeytinyağı
    Bir buçuk çorba kaşığı salça
    2 dal taze soğan
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı tuz

    Servis için: Marul
MERCİMEĞİ tencereye alıp, üzerine su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağın altını kapatıp, bulgur ilave edin. İyice karıştırıp, kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Salça ekleyip karıştırın. Soğanlı karışımı mercimekli karışıma ilave edip iyice harmanlayın. Kıyılmış taze soğan, kimyon ve tuz ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Marul ve limon ile birlikte servis yapın.