Sofra

4 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet yumurta,
    75 gram oda sıcaklığında tereyağı
    3 çorba kaşığı su,
    150 gram tam buğday unu
    1 çorba kaşığı dut unu,
    50 gram frenk üzümü
    50 gram frambuaz,
    50 gram file badem
    3 çorba kaşığı akçaağaç şurubu

Yumurta, tereyağı, su, buğday ve dut ununu iyice karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölüp, 4 farklı pişirme kağıdı üzerine yerleştirin ve merdane yardımıyla incecik açın. 2 Ortalarına meyveleri pay edip, pişirme kağıdı yardımıyla kenarları ortaya doğru katlayın. Hamurların kenarlarına file badem serpin. Üzerlerine akçaağaç şurubu gezdirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin.

Servis önerisi: Orman meyveli galette'lerin ortalarına taze vanilyalı dondurma yerleştirerek de servis yapabilirsiniz.