Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet yumurta
    1 adet pancar
    1 çay bardağı elma sirkesi
    1 çorba kaşığı bal
    4-5 diş sarmısak
    1/2 çorba kaşığı iri tuz
    1 tatlı kaşığı hardal tohumu
    1 tatlı kaşığı tane yenibahar
    1 çay kaşığı tane karabiber
    3-4 adet defne yaprağı
Yumurtaları katı şekilde haşlayın. Diğer taraftan 1 adet pancarı soyup 3-4 su bardağı suda yumuşayana ve suya rengini verene kadar haşlayın. Sudan alıp küp doğrayın. Turşunun suyunu hazırlamak için ılınan pancar suyunun içine sirke, bal, soyulmuş sarmısak, tuz ve baharatları ekleyin. Sterilize edilmiş 1 litrelik kavanoza doldurup karıştırın. Soyulmuş yumurtaları ve pancarları dikkatlice kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın. Turşunuz buzdolabında 3-4 gün içinde hazır olacaktır. Bu şekilde 3 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.