Pancarlı (pembe) Pide

Pancarlı (pembe) Pide
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

21 gram yaş maya (yarım paket)
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
150 gram çiğ pancar (blenderden geçirilmiş)
3-3.5 su bardağı un

Tepsiye: Mısır unu ya da un

Üzerine: Fırça ile su sürüp, taze kekik ile süsleyin

YAPILIŞI

Önce ılık sütün içinde maya ve şekeri iyice eritin. Un hariç diğer malzemeyi ilave edin. Sonra azar azar un ekleyip, iyice yoğurun. Hamurun üzerini örtün. Kabarıp iki katına ulaşana dek bekletin. Bu arada tepsiye mutlaka
mısır unu veya un serpin. Hamura şekil vererek tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 5 dakika, daha sonra ısıyı orta dereceye düşürerek 170 derecede 15 dakika daha üzerleri iyice kızarana dek pişirin.
BİZE ULAŞIN