Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4-5 adet iri boy patates
    Kereviz tohumu
    Keraviye
    Kişniş
    1 tatlı kaşığı iri deniz tuzu
    Sızma zeytinyağı
    Yarım su bardağı süzme yoğurt
Patatesleri önce halka halka, biraz da kalınca doğrayın. Ardından yuvarlak kalıplarla boy boy kesin. Kestiğiniz
patatesleri içi su dolu ve yarım limon sıktığınız bir kaseye aktarın. Kereviz tohumu, keraviye, kişniş, zeytinyağı ve tuzu harmanladığınız kaseye, patatesleri aktarın. Her tarafını tohumlara buladığınız patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin (fırını önceden ısıtmayı unutmayın, derecesi 170 / orta derecede olmalı). Patatesleri, 20-25 dakika, iyice kızarana dek pişirin. Büyükten küçüğe doğru patates katları hazırlayın. Her bir patatesi tabağa yerleştirdikten sonra, üzerine biraz süzme yoğurt sürün Böylelikle patates katları oluşmuş oldu…