Sofra
Bu puslu kış gününde, nar gibi kızarmış "Yumurtalı Ekmek" iyi gitmez mi?

20 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yumurta
    3 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
    Pulbiber, karabiber
    1 çay bardağı su
    1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek
    Kızartmak için:
    1 su bardağı sıvıyağ

Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.