Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    1 kg hodan
    Yeteri kadar su
    1 adet büyük boy soğan
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    4 adet yumurta
    1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    Tuz,
    karabiber
Hodanı temizleyip yıkayın. Tuz eklediğiniz suda diriliğini kaybedecek şekilde haşlayıp, süzün. Ilındıktan sonra doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine salçaları katıp birkaç dakika kavurun. Tencereye hodan, tuz ve karabiber ekleyip kavurun. Daha sonra yumurtaları kırın. Arzunuza göre, yumurtaları hodanla karıştırın ya da dağıtmadan pişirip, servis yapın.