Sofra
Fırından yayılan mis gibi ekmek kokusuna kim dayanabilir? Siz de tarifimizi uygulayarak, "ekmeğini evde yapma" modasına katılabilirsiniz!

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg tam buğday unu
    Bir tutam tozşeker
    1 paket instant maya
    Bir tutam tuz
    İki buçuk su bardağı ılık su
    Bir buçuk su bardağı kıyılmış siyah zeytin
    Yarım su bardağı kıyılmış yeşil zeytin
    5-6 dal kıyılmış taze kekik

    Üzerine: Çörekotu
UNU eleyip geniş bir kaba alın. Üzerine maya, tozşeker ve tuz ilave edip karıştırın. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun. Zeytinleri ve kekiği ilave edin. Hamurun üzerini kapatıp 10-15 dakika sıcak bir yerde mayalandırın. Daha sonra yeniden yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçaya ekmek formu verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini bıçakla çizip çörekotu serpin. Tepsinin üzerine bir bez örtüp bu şekilde 10 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün. Dilimleyerek servis yapın.