Ahududulu ve reçelli mini kekler

Ahududulu ve reçelli mini kekler
  • 10 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet yumurta



7 yemek kaşığı toz şeker



1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı



1/2 su bardağı süt



6 yemek kaşığı un



4 yemek kaşığı kakao



1 paket kabartma tozu



8 yemek kaşığı tepeleme esmer şeker



1/4 çay kaşığı tuz



AHUDUDU REÇELİ İÇİN:



500 gram ahududu



2 su bardağı toz şeker



4-5 damla limon suyu



ÜZERİ İÇİN:



Ahududu


YAPILIŞI

1- YUMURTA ve tozşekeri köpürene kadar çırpın. Ardından ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Karıştırdıktan sonra esmer şekeri katıp, tüm kuru malzemeyi eleyerek ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar yavaşça karıştırın. 2 adet 24'lü mini cupcake kalıbının içlerine cupcake kağıtları koyun ve tereyağı ile yağlayın. İçlerine hazırladığınız harcı paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

2- Ahududu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve arada karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp bir kavanoza alın.

3- Pişen ve soğuyan minik keklerin içinden bir çay kaşığı ile parçalar koparın. İçlerine soğumuş reçelden birer çay kaşığı koyun. birer adet ahududu ile süsleyerek servis yapın.

SON DAKİKA