Sofra
Çikolatanın yeri ayrı diyenlere...

SELDA TOPTAŞ

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Brownie için:
    225 gram oda sıcaklığında tereyağı
    2 su bardağı toz şeker
    3 adet yumurta
    Yarım su bardağı kakao
    2 çay kaşığı vanilya
    Yarım çay kaşığı tuz
    1 su bardağı süt, 2 su bardağı un

    Kurabiye hamuru için:
    250 gram pudra şekeri
    115 gram eritilmiş tereyağı
    1 tatlı kaşığı vanilya
    1 su bardağı un
    1/4 veya 1/2 su bardağı su
    Yarım su bardağı damla çikolata

    Üzeri için:
    2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
    90 gram tereyağı Süslemek için: Frenk üzümü

Brownie için oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta mikserle çırpın. Toz şeker, yumurta, kakao, vanilya ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Süt ve un ilave edip tüm malzemeyi tekrar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 20x30 cm ebadındaki ısıya dayanıklı dikdörtgen bir kalıba yayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. Kurabiye hamuru için pudra şekeri ve eritilmiş tereyağını bir kapta mikserle çırpın. Vanilya ve un ekleyip çırptıktan sonra yavaşça suyu ekleyerek fındık kreması kıvamı elde edene kadar çırpmaya devam edin (su ayarını kıvama göre ayarlayın). Son olarak damla çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı soğuyan brownie'nin üzerine spatula ile yayın. Üzeri için bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, en üste yayın. Donması için buzdolabında en az 1 saat bekletin ve Frenk üzümü ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.