Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Hamur için:
    Yarım kg un
    1 adet yumurta
    200 gram margarin
    1 tatlı kaşığı sirke
    Bir tutam tuz
    125 gram su

    İç malzemesi için:
    1 kg elma
    200 gram krema
    150 gram kavrulmuş file badem
    2 çorba kaşığı kuru üzüm
    1 çay kaşığı tarçın
    Yarım çay bardağı rom
    100 gram şeker
    2 dilim pandispanya

    Üzeri için:
    1 adet yumurta
    Yarım çay bardağı file badem
    2 çorba kaşığı toz şeker
    Pudra şekeri
Hamur için pandispanya hariç tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. İç malzemesi için elmaları küp küp doğrayıp diğer malzemelerle birlikte 10-15 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Hamuru açıp 8 adet dikdörtgen kesin. 2 dilim pandispanyayı 8'e bölün. Hamurların ince kısımlarına küçük ince bir parça pandispanya koyup, iç harcını pandispanyaların üzerine paylaştırın. Hamurun kenarlarına biraz su ile çırpılmış yumurta sürün. Hamurun dar kısmını diğer ucunun üzerine katlayın. Üzerine yumurta sürerek tüm yüzeyine kavrulmamış file badem ve şeker serpin. Hamurları fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerilerine pudra şekeri serpin. Frambuaz sos, 1 top dondurma ve nane ile servis yapabilirsiniz.