Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    225 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
    1 su bardağı + 2 çorba kaşığı tozşeker
    2 su bardağı + 3 çorba kaşığı hazır kek un
    3 çorba kaşığı kakao 4 adet yumurta
    2 su bardağı iri kıyılmış fındık
    200 gram damla çikolata
    250 gram kuru üzüm
    Üzeri için: Kakao
Tereyağını toz şeker ile çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın. 1 su bardağı fındık, 100 gram çikolata ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan fındık ve ve damla çikolatayı üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, yaklaşık 2 saat pişirin. Keki kalıpta soğumaya bırakın. Soğuyunca, üzerine kakao serpip, dilimleyerek servis yapın.