Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet portakalın içi
    2 adet portakalın kabuğu
    150 gram hazır kekun
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 tutam tuz
    1 kahve kaşığı tarçın
    150 gram margarin
    150 gram toz şeker
    3 adet yumurta
    8-10 adet kuru kayısı
    Yarım su bardağı kuru üzüm
    2/3 su bardağı iri dövülmüş fındık
    2 paket kırılmış bitter çikolata
    2 çorba kaşığı hindistan cevizi
    Yarım çay bardağı kuş üzümü
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Un, kabartma tozu, tuz ve tarçını bir arada eleyin. Oda sıcaklığındaki margarini, toz şekeri ve yumurtaları elenmiş toz malzemeye ekleyip karıştırın. Portakal kabuklarını ve portakalı rendeleyip, ekleyin. Kayısıyı ince ince kıyın. Kayısı, kuru üzüm, fındık, çikolata, hindistan cevizi, kuş üzümü
ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırın. Puding karışımını yağlanmış yuvarlak bir kalıba döküp alüminyum folyo ile üzerini kapatın. Kalıbı içi su dolu bir tepsiye oturtun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2-2.5 saat kadar pişirin (arada bir tepsiye su ekleyin). Sıcakken kalıptan çıkartın.