Kahve içerken yanına en güzel giden tatlılardan biri olan çikolatalı ıslak kek tarifi pek kişi tarafından öğrenilerek yapılmak isteniyor. Pastanelerdeki gibi enfes tat ve kıvama sahip olmasını isteyenler Pastane usulü çikolatalı ıslak kek nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyor. Peki çikolatalı ıslak kek nasıl yapılır? İşte o tarif…
ISLAK KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Ceviz
ISLAK KEK YAPILIŞI
Islak kek tarifi için ilk olarak Yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Birkaç saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.