Sofra

SELDA TOPTAŞ

Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    225 gram krem peynir

    İki buçuk su bardağı oda sıcaklığında tereyağı

    3 su bardağı tozşeker

    6 adet yumurta

    3 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    Yarım çay kaşığı vanilya özü ekstratı

    Çilek püresi için:

    150 gram çilek

    2 çorba kaşığı pudraşekeri

Çilek püresi için ayıklanmış çilekleri rondodan geçirin ve bir tencereye alın. Pudraşekeri ilave edip kaynatın ve suyunu çektirip, soğumaya bırakın. Tereyağını bir kaba alın ve mikserin yüksek devrinde krema kıvamına gelene kadar çırpın. Tozşeker ekleyip, çırpmaya devam edin. Krem peyniri katın ve 1-2 dakika daha çırpın. Yumurtaları tek tek eklerken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya özü ekstratını katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımın yarısını 24 cm çapındaki bir kek kalıbına boşaltın. Ortasına çilek püresini yayın ve kalan karışımı üzerine boşaltın. Spatula ile üzerini düzelttikten sonra, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Dilimleyerek servis yapın.