Pekmezli, havuçlu incirli kek tarifi

Evde yapılan unlu mamulleri hazırlarken şeker oranını rahatlıkla kontrol edebiliriz. Şeker yerine çoğu zaman doğal tatlandırıcılar da kullanmak besleyici değerini yükselttiği gibi tadını da lezzetli hala getiriyor. Seveceğiniz tarifiyle Pekmezli, havuçlu, incirli kek tarifi
Pekmezli, havuçlu incirli kek tarifi
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Anneler Günü, Doğum Günü, Sevgililer Günü, Yılbaşı, Çocuk Partisi
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

● 6 adet kuru incir



● 2 adet havuç ● 3 adet yumurta



● Yarım su bardağı tozşeker



● 1 su bardağı üzüm pekmezi



● Yarım su bardağı sıvıyağ



● 1 çay kaşığı tarçın



● 1'er paket vanilya ve kabartma tozu



● Üç buçuk su bardağı un


YAPILIŞI

Kuru inciri ince kıyın ve üzerine bir tutam un serpin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Yumurta ve tozşekeri çırpma teli ya da mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine pekmez ve sıvıyağ ilave edin. Tarçın ve vanilyayı katın. Kabartma tozunu unla birlikte eleyin ve azar azar karışıma ilave edin. En son havuç ve inciri ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

SON DAKİKA