Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    15-20 adet kuru kayısı
    80 gram (5 çorba kaşığından biraz fazla) tereyağı
    100 gram soyulmuş badem
    1 su bardağı su
    1 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 paket kabartma tozu
    İki buçuk su bardağı un

    Vanilya sos için:
    1 çorba kaşığı pirinç unu
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1 su bardağı süt
    1 paket vanilya
Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin. Kayısılar yumuşayana dek pişirin. Diğer tarafta yumurtayı 1 su bardağı toz şeker ile çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip, kaşıkla iyice karıştırın. Kayısılı karışımı ekleyip, yine karıştırın. Kek harcını yağlanmış kalıba dökün. İlk 15 dakika 170 derece fırında sonra da iyice kabarana dek 140 derece fırında pişirin. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için pirinç unu, şeker ve sütü muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Sosu ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Fırından aldığınız kekin üzerine sosu gezdirip, dilimleyerek servis yapın.