Acı Soslu Mantarlı Pane

Acı Soslu Mantarlı Pane
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarmısak
200 gram kestane mantarı
2 adet domates
4 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yaprak fesleğen
1 tatlı kaşığı acısos
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 paket penne makarna
1 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

ZEYTİNYAĞINI tavaya koyup, piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarmısağı kavurun. Küçük doğranmış kestane mantarı ve domatesi ekleyip, kaynatın. Acısos, kırmızı pulbiber, zeytin, karabiber, fesleğen ve tuz ilave ederek sos hazırlayın. Orta dirilikte haşlanmış penne makarnaya ilave edip, karıştırarak çukur makarna tabağında parmesan peyniri ile birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN