Arrabbıata soslu makarna tarifi

Arrabbıata soslu makarna tarifi
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Babalar Günü, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Doğum Günü, Sevgililer Günü, Yılbaşı
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 paket makarna



(kalem, burgu veya boncuk makarna)



Arrabbiata sos için: 1 adet soğan



4 diş sarmısak, 1 adet acı kırmızıbiber



6 çorba kaşığı + 2 çorba kaşığı



zeytinyağı



2 çorba kaşığı sirke, 6 adet domates



1 tatlı kaşığı tozşeker



1 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen



veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen



1 adet kırmızı biber, tuz, karabiber



Üzerine: 2-3 dilim parmesan peyniri



1 adet kurutulmuş kırmızı biber



1 dal biberiye, fesleğen veya reyhan


YAPILIŞI

Makarnayı kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, süzün ve kenara alın. Arrabbiata sos için doğranmış soğan, sarmısak ve acı biberi 4 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Sirke ve küp doğranmış domates ilave edip soteleyin. Tozşeker, tuz, karabiber serpip, 30 dakika pişirin. Ayrı bir yerde halka doğranmış kırmızı biberi kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Daha sonra sosa ilave edip harmanlayın. Ocağa oturtup, içine makarna ilave edin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine parmesan peyniri ve kurutulmuş biber yerleştirin. Biberiye serpip, reyhanla süsleyerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN