Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 paket makarna

    (kalem, burgu veya boncuk makarna)

    Arrabbiata sos için: 1 adet soğan

    4 diş sarmısak, 1 adet acı kırmızıbiber

    6 çorba kaşığı + 2 çorba kaşığı

    zeytinyağı

    2 çorba kaşığı sirke, 6 adet domates

    1 tatlı kaşığı tozşeker

    1 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen

    veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

    1 adet kırmızı biber, tuz, karabiber

    Üzerine: 2-3 dilim parmesan peyniri

    1 adet kurutulmuş kırmızı biber

    1 dal biberiye, fesleğen veya reyhan

Makarnayı kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, süzün ve kenara alın. Arrabbiata sos için doğranmış soğan, sarmısak ve acı biberi 4 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Sirke ve küp doğranmış domates ilave edip soteleyin. Tozşeker, tuz, karabiber serpip, 30 dakika pişirin. Ayrı bir yerde halka doğranmış kırmızı biberi kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Daha sonra sosa ilave edip harmanlayın. Ocağa oturtup, içine makarna ilave edin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine parmesan peyniri ve kurutulmuş biber yerleştirin. Biberiye serpip, reyhanla süsleyerek servis yapın.