Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    250 gram erişte
    10-15 adet mantar
    1 adet kırmızı biber
    200 gram beyaz peynir
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
BİR tencereye bol su koyup içine tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Kaynadıktan sonra erişteleri ekleyin. Erişteler diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup erişteleri birkaç dakika çevirin. Diğer tarafta mantarları dörde bölün, biberi ince uzun (jülyen) doğrayın. Mantar ve biberi, ayrı kaplarda ve 1'er çorba kaşığı sıvıyağında 2-3 dakika soteleyin. Beyaz peyniri küp doğrayın. Erişteleri servis tabağına alın. Üzerine mantar, kırmızı biber, peynir ve fındık serpip servis yapın.