1 paket spagetti
Bolonez sos için: 2 adet soğan
3 diş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet havuç, 3 adet domates
2 dal kereviz sapı
1 adet acı kırmızıbiber
Yarım demet fesleğen
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı taze biberiye
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Üzeri için: Toz parmesan veya
rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez os için küp doğranmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Kıyma ekleyip, suyunu çekene dek kavurun. Salça ekleyip 5 dakika kavurun. Küp doğranmış havuç, domates, kereviz sapı ve kırmızı biber ilave edip sotemeleye devam edin. Fesleğen, defne yaprağı, tuz, karabiber ve sirkeyi kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kekik ve biberiye ilave edip karıştırın. Spagettiyi kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, fazla suyunu süzdürün. Spagetti ve sosun yarısını geniş bir tavaya alıp ocağa oturtun ve 2 dakika karıştırın. Tabağa alıp, üzerine kalan sosu yerleştirin. Kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri serpip servis yapın.