MALZEMELER
250 gram fettuccine (erişte) makarna
Yeteri kadar su
Yarım çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı lor peyniri
1 diş sarmısak
2 dal maydanoz
1 dal fesleğen
2 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Domates sos için: 4 adet domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz, karabiber, kekik
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
MAKARNANAYI tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tavada eritip, üzerine eklediğiniz makarnayı birkaçdakika çevirip, servis tabağına alın. Ceviz, lor peyniri, sarmısak, maydanoz, fesleğen, krema ve zeytinyağını blenderden geçirip makarnaya ekleyin. Domates sos için, sıvıyağı bir tavaya alıp, üzerine rendelenmiş domates, sirke, tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Nişastayı suyla açıp üzerine ekleyin ve 5 dakika birlikte pişirin. Makarnaya ilave edip karıştırdıktan sonra servis yapın.