Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet patlıcan
    350 gram erişte
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 diş sarmısak
    1’er adet soğan ve sivri biber
    2 adet domates
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    peyniri
    Pulbiber
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Tuz
    Kızartmak için:
    Yarım su bardağı sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suya koyup 15 dakika bekletin. Diğer taraftan geniş bir tencereye koyduğunuz tuzlu suda erişteyi pişirin. Süzüp tereyağını ekledikten sonra kenara alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıyılmış sarmısağı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince
kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin. Soğan kavrulunca delikli kepçe ile tavadan alın. Suda beklettiğiniz patlıcanları süzüp kuruladıktan sonra kalan yağda arkalı önlü hafif pembeleşene kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Domateslerin kabuğunu soyup küp doğradıktan sonra tavaya alın. Üzerine pulbiber, tarçın ve
tuzu koyup domatesleri hafifçe sote edin. Ocağı kapatıp sosu çekmesi için üzerine patlıcanları koyun. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp eriştenin yarısını boşaltın. Üstüne patlıcanlı harcı koyun. Kalan erişteyi de ekleyin. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.