Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    150 gram balkabağı
    1 adet soğan, 4 diş sarmısak
    2 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı beyazbiber
    1 adet muskat
    6 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
    2 dal taze kekik
    2 yaprak fesleğen
    1 paket papardelle makarna
    1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
    2 dal maydanoz
BALKABAĞINI küçük doğrayıp, doğranmış soğan ve sarmısakla soteleyin. Et suyu ekleyip, pişirin. Kabaklar pişince blendırdan geçirin. Tuz, biber, muskat ekleyerek süzün ve sos hazırlayın. Sosun içine file zeytin, taze kekik ve fesleğen ilave edin. Orta dirilikte haşlanmış papardelle ile karıştırıp, rendelenmiş parmesan ilave edin. Maydanoz ile süsleyip, servis yapın.