Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 su bardağı un
    1 adet yumurta
    2 çay bardağı su
    Tuz
    İçi için:
    1 adet orta boy soğan
    250 gram kıyma
    Tuz
    Sosu için:
    2 adet domates
    3 adet biber
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
    1 çay bardağı et suyu
    Bir tutam pulbiber
    Bir tutam reyhan
    Üzeri için:
    Sarmısaklı yoğurt
    Sumak
ÖNCELİKLE un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın. Unlu bir zeminde açın. Açtığınız hamurları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. Kıymayı incecik kıydığınız soğan ve tuzla karıştırıp kestiğiniz hamurların içlerine yerleştirin. Köşelerini bohça gibi ortaya toplayarak kapatın. Tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için, küçük doğranmış domates ve biberleri zeytinyağında sote edin. Daha sonra tereyağını ilave edin. Eriyince biber salçası, et suyu pulbiber ve reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Süzerek servis tabaklarına alın. Sarmısaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.