Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Mor lahanalı makarna hamuru
    Pancarlı makarna hamuru

    Cenova usülu petso sos için:
    1 ya da 2 diş sarmısak
    50 gram dolmalık fıstık
    125 gram fesleğen (saksıda büyümekteolan ufak tere yapraklarını ve keten tohumu filizlerinin ufak yapraklarını kullandım)
    1 su bardağından 1 parmak eksik sızma zeytinyağı

    Üzerine:
    Rendelenmiş parmesan peyniri
Mor lahana ve pancarlı hamurun birleşmesinden oluştu. Kelebek makarna şekli vererek kuruttum.


Cenova usulü pesto sos:
Sarmısağı ezip diğer malzemelerle karıştırıp, sosu hazırlayın. Makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra servis tabağına alın. Sosu üzerine gezdirin. Parmesan peyniri serperek servis yapın