Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım paket makarna
    Yarım kg pırasa
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Yarım demet maydanoz,
    Yarım demet nane
    Yarım demet dereotu,
    tuz,
    karabiber
MAKARNAYI bol suda 10 dakika haşlayın. Bu arada pırasanın beyaz kısımlarını parmak uzunluğunda doğrayıp, ortadan ikiye kestikten sonra jülyen şeklinde ince uzun şeritler halinde kesin. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını aktarıp, içinde pırasaları kavurun. Üzerine doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Makarnaların suyunu süzdürüp bir kaba aktarın. Üzerine pırasalı harcı ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlayın. ‹ster sıcak, ister soğuk servis yapın.