Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı un
    1 su bardağı un (açmak için)
    Yarım su bardağı süt
    1 adet yumurta
    Tuz
    İçi için:
    1 çay bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı tereyağı
    100 gram kıyma
    1 adet orta boy soğan
    Yarım su bardağı sıcak su
    4-5 dal maydanoz
    Tuz, karabiber

    Üzeri için:
    1 adet et suyu tableti
    5 su bardağı su
    Tereyağı, pulbiber, tuz

    Süslemek için:
    2 adet kiraz domates
    Nane, dereotu
HAMURU hazırlamak için unu bir kaba eleyip üzerine süt, yumurta ve tuz ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Kıymayı tavaya alarak kavurun. Ayrı bir tavada, kalan tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Yıkanmış pirinçleri üzerine ilave edip 4-5 dakika kavurun. Kavurduğunuz kıymayı ve sıcak suyu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp 2 mm kalınlığında açın ve 5 cm'lik kareler halinde kesin. Hazırladığınız harçtan içlerine koyup bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. 5 su bardağı suyu kaynatıp et suyu tabletini eritin. Biraz tuz ekleyerek karıştırın. Sıcak olarak mantıların üzerine dökün. Önce harlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına alıp kiraz domates, dereotu ve nane ile süsleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.