Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurta
    3 kahve fincanı toz şeker
    3 kahve fincanı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı süt

    Üzeri için:
    1 paket toz krem şanti
    1 su bardağı süt
    Kakao sos için:
    2 su bardağı su
    2 su bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı un
Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Yağlanmış kalıba yayın. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kendi kendine soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta toz krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, toz şeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.