Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    7-8 adet pötibör bisküvi
    2 paket krem şanti
    2 su bardağı soğuk süt
    1 paket kakao
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı çilek
    1 adet çikolatalı gofret

    Çilekli sos için: Yarım su bardağı çilek
    Yarım su bardağı toz şeker
Krem şantiyi sütle birlikte çırpın. Kakao ve çırpılmış yumurtayı ilave edin. Küçük doğranmış çilekleri ve parçalanmış çikolatalı gofreti de ekleyerek karıştırın. Büyük bir cam kasenin içini streç filmle, uçları dışarı taşacak şekilde kaplayın. Pötibör bisküvileri kasenin tabanına ve iç kısımlarına döşeyin. Hazırladığınız kakaolu karışımı bu kasenin içine boşaltıp, streç filmin sarkan kısmını kasenin üzerine kapatın. Buzlukta en az 4 saat bekletin. Sos için, çileği, toz şeker ile blenderden geçirin. 4 saat sonunda pastayı bir servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine çilekli sos gezdirerek servis yapın.