Sofra

ELİF KORKMAZEL

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet kakaolu hazır kek
    250 gram kestane püresi
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı süt
    2 paket 80 gramlık beyaz çikolata
    Keki ıslatmak için: 2'şer tatlı kaşığı toz şeker ve nescafe
    1 su bardağı ılık süt

    Süslemek için: Yarım paket bitter çikolata
    2 dal nane yaprağı
    2 çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı
    Gül yaprakları
Toz şeker ve nescafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulü eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Bitter çikolatayı eritip bir fırça yardımı ile nane yapraklarına sürün. Buzdolabında dondurduktan sonra yaprakları çikolatadan ayırın. Hazırladığınız çikolatadan yaprakları pastanın üzerine yerleştirin. Antep fıstığını serpin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.