Sofra

ELİF KORKMAZEL

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Keki için:
    4 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
    2 su bardağı toz şeker
    5 adet yumurta
    1 su bardağı ayran
    2 su bardağı un
    4 çorba kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı karbonat
    1 paket vanilya

    Kreması için:
    3 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı toz şeker
    2 adet yumurtanın sarısı
    2 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı kakao
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı tereyağı

    Keki ıslatmak için:
    1 su bardağı ılık su
    3 çorba kaşığı toz şeker

    Şeker hamuru için:
    1 çay bardağı su
    1 çorba kaşığı toz jelatin
    2 çay bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    3-4 su bardağı pudra-şekeri
    1 tutam kırmızı gıda boyası
Kek için, tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Üzerine ayranı ilave edin. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Harcı ikiye ayırın. Yarısını yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Kalan kek hamurunu aynı kalıpta ve aynı şekilde pişirin. Krema için, vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave edin. Ilınmaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı suya tozşekeri ekleyip ocakta 2 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra pişen kekleri bununla ıslatın. Bir parça keki servis tabağına alın. Üzerine ılık kremanın yarısını sürün. İkinci kat keki kremanın üzerine yerleştirin. Kalan krema ile kekin üzerini ve yanlarını kaplayın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin. Şeker hamuru için, 1 çay bardağı suyu ocakta kaynatıp üzerine toz jelatin serpin. Jelatin tamamen eridikten sonra ocaktan alıp içine tozşerek ve nişastayı ekleyip karıştırın. Soğuyunca, üzerine pudra şekeri ekleyip yoğurun. Şeker hamurundan bir parçayı kenara ayırın. Kalan hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgahta merdane ile açın. Pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Ayırdığınız şeker hamuruna kırmızı gıda boyası ekleyip yeniden yoğurun. Daha sonra pudra şekeri serperek merdane yardımı ile açın. Hamurdan 8-10 cm uzunluğunda üçgen parçalar kesin. Her parçayı ince kısmından başlayarak kendi etrafında çevirin ve çiçek şekline getirin. Pastayı hazırladığınız çiçeklerle süsleyerek servis yapın.