Sofra

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet çilek
    200 gram tereyağı
    1 su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
    1 çay kaşığı vanilya
    3 su bardağı+3 çorba kaşığı süt
    1 çay kaşığı vanilya
    1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker

    Üzeri için: 300 gram çilek
Çileği blenderden geçirip, kenara alın. Tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurun. Vanilya ekleyip, karıştırın. Süt ilave edip pişirmeye devam edin. Krema kıvamına gelince çilek ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımı, streç filmle kaplanmış baton kek kalıbına boşaltın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyip, arzuya göre pudra şekeri serpip servis yapın.