Sofra
Balkon keyfi yaparken, limonatanın yanına bu kolay pasta iyi gider!

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için: İki buçuk su bardağı hazır pandispanya unu
    4 adet yumurta
    2-3 çorba kaşığı su
    2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Üç buçuk çorba kaşığı kakao
    Kreması için: 250 gram çilek
    Yarım su bardağı su
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 paket kremşanti

    Üzeri için: 1 paket kremşanti
    2 su bardağı süt
    300 gram çilek
Hamuru hazırlamak için, tüm hamur malzemesini çırpma kabına alın. Önce düşük, sonra yüksek hızda 7-8 dakika çırpın. 30x60 cm ebadındaki bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda, altındaki yağlı kağıdı alıp havlu yerleştirin. Üzerini de yağlı kağıtla sarıp, rulo yapın. 15-20 dakika soğumaya bırakın. Kreması için çileği, su ve toz şeker ile kaynatın. Sonrasında soğumasını bekleyin. Soğuduğunda kremşanti ile birlikte çırpın. Elde ettiğiniz çilekli kremayı dolapta dinlendirin. pandispanyayı açarak içine çilekli kremayı sürün. 2-3 adet çileği dilimleyerek üzerine serpiştirin. Pandispanyayı dar kenarlardan birini yuvarlayarak rulo yapın. Kremşantiyi sütle çırparak rulonun üzerine sıvayın. Çileklerle süsleyerek servis yapın.