Sofra

SELDA TOPTAŞ

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Keki için:
    2 adet yumurtanın akı
    Yarım su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı toz badem
    Yarım su bardağı un
    1/4 su bardağı pudra şekeri
    Üzeri için:
    110 gram (1 paket 80 gram) bitter çikolata
    1/4 su bardağı krema
    20 gram tereyağı
    2 çorba kaşığı yerfıstığı ezmesi
    1 kutu çikolatalı rulo gofret
    Süslemek için:
    1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata
Yumurta aklarını içi kuru cam bir kaseye alıp, mikserle çırparak kabartın. Tozşekeri ekleyip sabun köpüğü görünümü alana kadar çırpın. Diğer taraftan toz badem, un ve pudra şekerini karıştırıp yumurtaya ekleyin. Bir spatula yardımı ile hafifçe karıştırarak hamuru birbirine yedirin. Yağlanıp unlanmış 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekip üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Üzeri için çikolata, krema ve tereyağını benmari usulü eritin. İçine yerfıstığı ezmesini ekleyip karıştırarak yedirin. 1 saat kadar soğumasını bekleyin. Soğuyan bademli keki servis tabağına alın ve üzerine çikolatalı karışımı yayın. Gofretleri 2 ya da 3 cm uzunluğunda kesin ve yan yana pastanın kenarına dizin. Buzdolabında yarım saat bekletin ve üzerini rendelenmiş beyaz çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.