Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Keki için:
    6 adet yumurta
    2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

    Kreması için:
    4 su bardağı süt
    2 su bardağı tozşeker
    3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya
    1 çay kaşığı eritilmiş margarin
    Yarım kg haşlanmış kestane
    2 paket (160 gram) sütlü çikolata

    Kekik ıslatmak için:
    1 su bardağı süt
YUMURTALARI tozşekerle iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın. Karışımı 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, tencereye aldığınız süt, tozşeker, un ve vanilyayı pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya margarini ekleyip iyice çırpın. Pasta kekini üçe bölerek sütle ıslatın. Kekin aralarına kremayı sürerek kestanelerden yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Kalan kestaneleri çikolataya batırarak donmaya bırakın. Daha sonra pastanın üzerine yerleştirin. Kalan erimiş çikolatayı pastanın üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.