Sofra

10 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım su bardağı haşhaş tohumu
    Yarım su bardağı sıcak su
    10 çorba kaşığı tereyağı
    Bir su bardağından bir parmak
    eksik toz şeker
    1 paket vanilya
    6 adet yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    125 gram toz badem
    3 su bardağı kiraz suyu
    1 paket vanilyalı puding
    400 gram kiraz

Haşhaş ve sıcak suyu bir kaba alarak kısık ateşte koyulaşana dek karıştırın. Koyulaştığında ocaktan alıp süzgece aktararak soğumaya bırakın. Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı birlikte çırpın. Toz şeker eridiğinde yumurta sarılarını teker teker karışıma ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Ardından toz badem ve soğuttuğunuz haşhaşı yavaş yavaş ve biraz toz bademden biraz haşhaştan ilave edin. Başka bir kapta yumurta aklarını kar halini alana dek elinizle karıştırarak çırpın. Çırptığınızda haşhaşlı hamura ilave edin. Hamuru 25 cm çapındaki, yağlı kağıtla kapladığınız kalıba dökün. 175 derecede 5 dakika ısıtılmış fırına yerleştirin. 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kiraz suyunu vanilyalı puding ile koyulaşıncaya kadar pişirin. 5 dakika karıştırıp soğuması için kenara alın.Kirazları pasta kekinin üzerine yerleştirin. Onların da üzerine hazırladığınız kremayı döküp dilimleyerek servis yapın.